Wandeling door de bergen in Baskenland

 

Wij hebben ervoor gekozen om de accommodaties die u boekt op camping OYAM te vernoemen naar de Baskische bergen.

Onze accommodaties laten u wandelen van Jaizkibel naar Baigura, op de Iparla, de col van Ispeguy, Iguski, le Larrun en Artzamendi. En neem onderweg gerust een kijkje op de top van Behorleguy, Urchilo, of Hostateguy en l'Ereby!

Het treintje van la Rhune

Het tandradtreintje van la Rhune neemt u mee voor een ritje op een hoogte van 905 meter, naar een legendarische top van het Baskenland. Ontdek terwijl u naar boven gaat de flora van deze Baskische berg, en de drie bronnen die spuiten in de Trois Fontaines (Drie Fonteinen). Maak kennis met de Pottoks, de wilde Baskische paardjes, de schapen die aan de steile rotsen lijken te hangen, de vlucht van de gieren...
Het treintje van la Rhune - Col de St Ignace
64310 Sare - Tel. +33 (0) 5 59 54 20 26
http://www.rhune.com

Meer informatie

De bergketen "Trois Couronnes" (de Drie Kronen)

Tussen de rivieren Urumea en Bidassoa rijst de indrukwekkende en massieve keten Trois Couronnes (Peña de Aia – Aiako, Harria). De bijzondere schoonheid, benadrukt door zijn kenmerkende silhouet, is daarbij ook nog eens van groot geologisch belang: het betreft hier de enige granieten bergketen in Baskenland.

Op de locatie staat tevens de keten Urdarburu-Añarbe, bedekt met indrukwekkende eiken- en beukenbossen; de grotten van Landarbaso, en het stuwmeer ontstaan door de dam van Añarbe.

De Jaizkibel

Deze is te zien vanuit Bidart, Biarritz en Anglet; biedt verschillende vertrekpunten voor een wandeltocht in Pasaia, Irun in Spanje of Hendaye in Frankrijk.