Steden & dorpen in het Baskenland

 

Ontdek de dorpen in het Baskenland vanuit camping Oyam in Bidart.

Biarritz

Camping OYAM ligt op 5 kilometer van de stranden "Grande plage" en "côte des Basques" van BIARRITZ, de bakermat van het golfsurfen in Frankrijk.

Met een bouwstijl als herinnering aan de tijd dat de rijken hier vertoefden, is Biarritz zowel overdag als 's nachts de moeite waard, met zijn prachtige verlichting op de zeeboulevard, onder andere.

De stad ontdekken

Anglet

Anglet ligt naast Biarritz, aan de rand van prachtige zandstranden. Markeert de grens tussen de Baskische- en Landaise kust.

De stad ontdekken

Bayonne

Wie Bayonne zegt denkt meteen aan feesten, maar niet aan alleen; Bayonne leeft het hele jaar door en heeft prachtige gebouwen, een kathedraal en gezellige voetgangersstraten. De wijk "Petit Bayonne" is voor de nachtbrakers. U zal hier niet gauw uitgekeken raken!

De stad ontdekken

Guéthary

Dorp naast Bidart; een voormalige visserhaven waar het heerlijk vertoeven is door de rust en de prachtige setting. Een wereldwijd bekend en erkend surfspot voor surfers.

De stad ontdekken

Saint Jean de Luz

Een prachtige, zeer grote baai met uitzicht op de burcht van Sokoa, de vissershaven, zeer levendige wandelstraten: Saint Jean de Luz is een stadje met karakter waar u absoluut een kijkje moet nemen als u in de buurt bent. De markt is zeer populair voor zijn kramen vol streekproducten.

De stad ontdekken

Hendaye

Dit stadje tegen de Spaanse grens is bereikbaar via de "la route de la corniche", een prachtige weg langs de oceaan, met prachtige uitzichtpunten.

De stad ontdekken

Sare

In dit authentieke dorpje aan de voet van la Rhune zijn prehistorische grotten te vinden. Deze worden prachtig in scene gezet met een licht- en geluidsvoorstelling, die u niet mag missen!

De stad ontdekken

Espelette

Karakteristiek dorpje, en hoofdstad van de hete peper met dezelfde naam. Heerlijk in de vele gerechten uit dit gebied. Espelette bevindt zich op 20 minuten van de camping.

De stad ontdekken