Vakantie in Bidart, Baskenland

 

Bidart, uw vakantiebestemming, is een charmant Baskisch dorpje met karakter. Met zijn uitstekende ligging aan de Baskische kust kunt u volop genieten van de prachtige stranden om heerlijk bij te komen en te genieten van het prachtige uitzicht op de bergen, en voor de surfers die zich kunnen uitleven met de rollers als het goed surfweer is. U kunt op een hartelijk welkom rekenen van de "Bidartars", en de Basken in het algemeen.

Iedere zaterdagmorgen, en ook op andere dagen in de zomer is er een markt voor fijnproevers en zoetekauwen. En in ons prachtige dorpje kunt een authentieke cultuur, kleurrijke tradities ontdekken.

Het kustpad, een prachtige bewegwijzerde wandeling langs de zee, begint in Bidart, op 800 meter van Camping OYAM. Deze route verbindt Bidart met Hendaye, en verzekert u van prachtige vergezichten. U kunt tevens de schitterende Madeleine kapel boven de oceaan bewonderen.

Er zijn heerlijke traditionele gerechten (axoa van kalfsvlees, koskera kabeljauw, chipirons…) die u kunt eten in de verschillende restaurants in het dorp. En tot slot de Bassilour molen, waar u het beroemde Baskisch gebak kan proeven, en brood zoals dat vroeger gemaakt werd.